Gerard Besseling - De echte bakker

Onze Bakkerij

19 januari 2014 bestaan wij 35 jaar!

Er zijn bij ons momenteel 23 personen aan het werk die er voor zorgen dat de consument verwend wordt met onze dagelijks vers gebakken producten.

Sinds 1981 zijn wij toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Deze organisatie ondersteunt ons met acties en houdt ons scherp in uitstraling en kwaliteit die constant gecontroleerd word in het belang van de consument en de Echte Bakker zelf. Onze medewerkers worden bijgeschoold en op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van brood en gebak.
U begrijpt het natuurlijk wel wij zijn niet voor niets toegelaten tot het Echte Bakkersgilde

 

Ook staan onze producten onder vrijwillige controle van het Nederlands Bakkerij Centrum om tot een optimale kwaliteit te komen, verder zijn wij HACCP gecertificeerd d.w.z. dat wij voldoen en werken volgens de richtlijnen van de hygienecode. Deze richtlijnen kunt u nalezen via de site van http://www.foodcert.nl ook voor 2013 zijn wij weer gecertificeerd en daar zijn wij trots op. Complimenten aan de medewerkers.

Wij zijn sterk in het maken van Abrahams, deze specialiteit gaat mee over de hele wereld bij het vieren van een 50, 60, 70 of 80 jarige. Ook voor de halve Abrahams weet men ons te vinden.

Tompoucen zijn altijd al een specialiteit geweest en wij gebruiken het recept van opa.

Op het gebied van gebak zijn onze Amerikaanse taarten een topper net zoals onze fototaarten die voor elke gelegenheid gebruikt kunnen worden. Gerard Besseling is tevens de specialist in vlaaien.

 

 

Iedere dag wordt er volop gebakken, ook zit de banketbakkerij in het zicht zodat de consument een doorkijk heeft naar de banket bakkers die elke dag uiteraard hun gebak en taarten vers afleveren naar de consument toe en elke dag maken wij aktiegebak in de winkel.

 

Wij begroeten u graag in een van onze winkels.

 

Echte Bakker Gerard Besseling bestaat sinds 19 januari 1979.
Wij hebben de zaak overgenomen van mijn Ome Piet Vlaming en mijn vader Gerrit Besseling die op hun beurt weer de zaak hadden overgenomen van mijn opa Arie Vlaming. Ook mijn opa had op zijn beurt de zaak overgenomen van Louw Vlaming, een neef van opa.

 

Zo ziet u 100 jaar bakkers generatie in een pand wat dateert uit 1643 en diverse malen verbouwd is wat resulteerde in een moderne bakkerij. Doch, de moderne tijd vraagt om oplossingen, omdat wij te groot zijn geworden hebben wij het monument van 1643 verlaten. Het is verkocht aan Pierre Schooneman die er weer een woonhuis van heeft gemaakt, wat het ooit eens geweest is.