Gerard Besseling - De echte bakker

Kaneelfingers

Ingredienten
2 sneetjes witbrood of rozijnenbrood
1 ei
1 eetlepel suiker
½ eetlepel kaneel
125 ml melk
15 g boter

Bereidingswijze
Snijd voor 2 personen 2 sneetjes wit brood of rozijnenbrood elk in 3 lange repen. Klop in een diep bord 1 ei los met 1 eetlepel suiker, ½ eetlepel kaneel en 125 ml melk. Wentel de repen brood erdoor en laat ze in het mengsel liggen tot al het vocht is opgezogen. Verhit 15 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaneelfingers in 2-3 minuten knapperig bruin, keer ze halverwege.

Bereidingstijd

ca. 15 minuten

Tip

Doe het eens anders en bestrijk de repen brood met zachte boter vermengd met kaneel en citroenrasp en bak ze in een hete grillpan mooi bruin.