Gerard Besseling - De echte bakker

Historie

De geschiedenis van de bakkerij gaat zo'n honderd jaar terug. Een eeuw met veel ontwikkelingen, ook voor de bakkers.
Echte Bakker Gerard Besseling bestaat als bedrijf sinds 19 januari 1979. Gerard Besseling nam de zaak over van zijn oom Piet Vlaming en vader Gerrit Besseling. Die hadden de zaak weer overgenomen van opa Arie Vlaming die op zijn beurt de opvolger was van zijn neef Louw Vlaming.

Dat gebeurde tot begin 2001 in een pand uit 1643 aan de Zesstedenweg te Grootebroek. Moderne tijden eisen moderne oplossingen en de bakkerij verhuisde naar een nieuw pand aan de Wijzend. De brandnieuwe bakkerij werkt met computergestuurde apparatuur, waardoor het mogelijk wordt het brood meer en meer op de dag zelf te bakken in plaats van in het holst van de nacht. Het deeg wordt de dag voor het bakken al geprepareerd en staat 's middags en 's avonds in een zogenaamde rijsremkast. De computer zorgt ervoor dat de bakker op het gewenste tijdstip met het daadwerkelijke bakken kan beginnen. Zaken als temperatuur en vochtigheid worden uitermate precies geregeld.

In 1981 werd Bakkerij Gerard Besseling toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Deze organisatie is verantwoordelijk voor ondersteuning met acties en controleert voortdurend de uitstraling en kwaliteit in het belang van consument en de bakker zelf. Medewerkers worden via het Echte Bakkersgilde geschoold en op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van brood, gebak en koek. Bakkerij Gerard Besseling staat dus al 31 jaar garant voor prima brood en aanverwante producten en is sinds januari 2002 HACCP gecertificeerd.