Gerard Besseling - De echte bakker

Hartige soldaatjes

Ingredienten
5 sneetjes bruin of wit casinobrood
50 g gepelde pistachenoten
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel grof zeezout
1 citroen
1 theelepel pittige paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
versgemalen peper
2-3 gehalveerde tenen knoflook
verse roomkaas

Bereidingswijze
Leuk om te presenteren op een feestje of bij de borrel.
Rooster 5 sneetjes bruin of wit casinobrood in de broodrooster goudbruin. Hak 50 g gepelde pistachenoten grof en meng ze met 2 eetlepels sesamzaad, 1 eetlepel grof zeezout, de geraspte schil van 1 citroen, 1 theelepel pittige paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn en versgemalen peper naar smaak. Snijd de sneetjes brood elk in 3 brede repen en wrijf ze goed in met 2-3 gehalveerde tenen knoflook en bestrijk ze heel dun met verse roomkaas. Leg de repen op een bakplaat en bestrooi ze met het notenmengsel. Bak de sneetjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in 10-15 minuten knapperig bruin.

Bereidingstijd

ca. 10 minuten + 10-15 minuten in de oven.

Tip

Vervang de pistachenoten door hazelnoten of walnoten.