Gerard Besseling - De echte bakker

Hartige Petitfours

Ingredienten

9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst
300 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur
3 eetlepels peterselie, heel fijngehakt
3 eetlepels verse basilicum, heel fijngehakt
versgemalen zwarte peper
1/2 rode paprika, in piepkleine blokjes
1/2 gele paprika, in piepkleine blokjes
6 plakken gegrilde achterham
1 bakje rucolakers of tuinkers
18 kerstomaatjes, in vieren


Bereidingswijze
Meng 200 g geitenkaas met de peterselie en basilicum en peper naar smaak. Meng de helft met de rode paprikablokjes en de andere helft met de gele paprikablokjes. Bestrijk 3 sneetjes brood met kruidenkaas met rode paprika en 3 sneetjes met kruidenkaas met gele paprika. Beleg al deze sneetjes met ham. Leg de sneetjes met gele paprika op de sneetjes met rode paprika. Bestrijk de laatste 3 sneetjes aan beide kanten met de naturel geitenkaas en leg ze op de stapeltjes. Snijd deze stapeltjes met een elektrisch mes of een scherp kartelmes zonder te duwen elk in 4 mooie vierkantjes. Garneer de petitfours bovenop met een toefje rucolakers en partjes tomaat. Zet de petitfours op een mooie schaal en zet ze tot gebruik in de koelkast.

Bereidingstijd: 25 minuten

Tips:
- Vervang de ham eens door plakjes gerookte zalm, gerookte eendenborstfilet of casselerrib.
- Schil de kerstomaatjes heel dun en rol het schilletje op tot een klein roosje.