Gerard Besseling - De echte bakker

Hartige broodtaart met zalm en broccoli

Ingredienten
250 g broccoli
200 g verse zalmfilet
zout
versgemalen peper
1 eetlepel citroensap
6 sneetjes oud wit- of bruinbrood
4 eieren
200 ml crème fraîche
250 ml melk
100 g geraspte belegen kaas
125 g kerstomaatjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel 250 g broccoli in kleine roosjes en kook ze in 3-4 minuten beetgaar. Meng 200 g verse zalmfilet in blokjes met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel citroensap. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verkruimel 6 sneetjes oud wit- of bruinbrood met korst in de keukenmachine. Klop in een kom 4 eieren los met 200 ml crème fraîche en 250 ml melk en meng het broodkruim en 100 g geraspte belegen kaas erdoor. Verdeel dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes en 125 g kerstomaatjes erin. Strooi er nog wat zeezout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd

15 minuten + 35 minuten in de oven