Gerard Besseling - De echte bakker

Groene salade met gerookte eendenborstfilet en brood

Ingredienten
4 dikke sneden donker meergranenbrood
100 g sugarsnaps of peultjes
sap en rasp van 1 sinaasappel
1/2 eetlepel balsamicoazijn
mespunt Dijonmosterd
3 eetlepels walnootolie
50 g rucola
50 g veldsla
15 g verse basilicum
100 g gerookte eendenborstfilet
25 g walnoten, grofgehakt

 

Bereidingswijze
Kook de sugarsnaps in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Breng het sinaasappelsap met de rasp aan de kook en laat het sap tot de helft inkoken. Schenk het sap daarna in een schaal, laat het afkoelen en klop het met de mosterd, olie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de sugarsnaps, rucola, veldsla en basilicumblaadjes erdoor. Verdeel de salade over 2 borden en leg de plakjes eendenborst er losjes op. Strooi de noten erover.

Bereidingstijd: 15 minuten