Gerard Besseling - De echte bakker

Carpaccio clubsandwich

Ingrediënten

3 sneetjes donker volkorenbrood of bruin casinobrood zonder korst
1 eetlepel (koelverse) groene pesto
75 g gesneden carpaccio
25 g rucola
25 g oude kaas

 

Bereiding

Lekker zomers. Koop kant-en-klare carpaccio of snijd zelf licht aangevroren ossenhaas met een elektrisch mes in flinterdunne plakjes.

Rooster per persoon 3 sneetjes donker volkorenbrood zonder korst of bruin casinobrood en bestrijk de sneetjes elk met een halve eetlepel (koelverse) groene pesto en verdeel over 2 sneetjes 75 g gesneden carpaccio (vleeswaar), 25 g rucola en 25 g oude kaas in dunne flinters. Leg deze sneetjes op elkaar op een bord en dek af met het derde sneetje met de pestokant naar beneden. Steek de sandwich met een satéstokje vast.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Tip: Verse pesto maak je snel zelf door 15 g verse basilicum met 1 teentje knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten en 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas of oude kaas in een blender te pureren en er 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge door te mengen. Breng de pesto op smaak met zout en peper.