Gerard Besseling - De echte bakker

Brie crostini met appel en walnoot

Ingrediënten

1 klein stokbrood
1 appel
50 g walnoten
250 g brie

 

Bereiding

Een beproefde combinatie die het op feestjes altijd weer goed doet.
Snijd een klein stokbrood schuin in lange dunne plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Schil een appel en snijd hem in dunne partjes. Hak 50 g walnoten grof. Verdeel de plakjes appel en de walnoten over de geroosterde sneetjes stokbrood. Snijd 250 g brie in plakken en bedek de appel en noten op de sneetjes brood met een plak brie. Leg de crostini’s op een bakplaat en schuif ze 10 cm onder een hete grill. Laat de kaas in 3-5 minuten smelten. Maal er wat versgemalen peper over. Leg de crostini op een schaal en serveer ze lauwwarm.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Tip: De crostini’s zijn ook heel lekker met zachte geitenkaas of gorgonzola.